De ziua ta

   Lumea,cind pleaca tirziu la culcare,
   Umbra-ti se lasa-n fotoliu trudita,
   Cerul te-ntreaba esti bine,te doare
   Inima-ti ride sau,poate,-i mihnita?
   Cum o mai duci,tu,invatatoare?
   Astrii se mira si luna tresare...

   Cont pe nesomn,stiu,nu vei cere-
   Alte idei se confrunta,se zbat!
   Sute si mii de izbinzi efemere...
   Acesta-i destinul,mereu luminat-
   Pe carti rastignita la Frasin,in sat,
   Urcusul e greu,deie-ti Domnul putere!
   


Рецензии