Тиша

Повертаюсь знову
До знайомих місць,
Та до свого дому,
Де я, мабуть, гість.
Де панує свято,
Або, мабуть, лихо -
Тут таких багато,
А сьогодні – тихо.

Це сьогодні, мабуть,
Закінчилось свято,
Знову когось кладуть.
Друзів небагато
Зібралось навколо -
День зі смаком солі.
Проживемо знову,
Якщо хватить волі.

Повернуся знову
І відчую сум,
На плечах додому
Цей тягар несу.
Це сьогодні – темно,
Може завтра сонце
Знов до нас поверне,
Загляне в віконце?

А сьогодні – лихо,
Що не сниться мертвим.
Там настільки тихо -
Боляче, нестерпно.
Аж щипає очі,
Що од сліз червоні -
Падають щоночі
Краплі у долоні…


Рецензии