Дарих хьанва мад вахъ, ватан

Хтанва зун ви къужахдиз,
Дарих хьана мад вахъ, Ватан!
Къахчу вуна зун къундахдиз,
Лагь лайлаяр аял чIаван…
Кьилел ала Шагьдин суван,
Булутар къе пара чIулав,
Мад яйлахар я перишан,
Атана циф, къуна битав...
Вуч пелеш я хайи тIахар,
Гьик аватIа бес булахар?
Яргъалай хьиз къвезва хьи ван,
Дагъдин вацIун акьван масан…
Сабур ая, акъатда рагъ,
КуькIуьрда чи ругьда чирагъ!
Нурарилай гуда цIар-цIар,
КукIушраллай муркари ви.
Чимивал гъуй рикIиз са чIар!
Хайи цавар акваз вилиз
Хвеши жечни гьикI лекьериз?!
Ватан кIани веледди хьиз,
Ацукьда зун вакай кхьиз!


Рецензии