Старий фашист

Якось так ненавмисно,
Спецслужби новоспечені,
Старенького фашиста
Впіймали у Німеченні.
Служив старий не в Абвері,
Не в штабі, не на фронті.
Він працював в концтаборі,
Стеріг бійців з Рот фронту.
Мучив людей у карцері
І газ пускав у камери.
Виконував всі санкції
І всі фашистські наміри.
За що буде засуджений,
Навіть без строку давності,
Навіть якщо заслужений,
З посвідченням в наявності.
Так це все у Німеченні,
А з нашими знайомими,
Що в таборах нівечили
Людей своїх мільйонами?
Що ззаду з автоматами,
В своїх стріляли здорово,
Ховались за солдатами,
Що йшли вперед , на ворога.
Їх звали «особістами»,
Їх називали «вохрами»,
Пайок давали збільшений
І ще всього там дОхрена.
І зараз ці от нелюді,
Ніким з нас не засудженні,
Беруть в держави премії
І карних справ не збуджено.
Їх наділяють пільгами,
Квартирами, медалями,
Вони гуляють вільними
При всіх своїх регаліях.
Так от якщо не зробимо
Як роблять у Німеченні,
Кишіти весь забродами
Буде наш край знівечений.
А поки за ці злочини
Нікого не покарано,
Це значить що ми "кончені"
Добробут наш за хмарами…


Рецензии