О, лекар-час...

О, лекар-час, Асклепій-Эскулап!
 Малю, суціш мой боль анестэзіяй!
 Пачуццяў шал нячуласцю паслаб
 і спакладзі ўспаміны амнезіяй!

 Аблегчы стан пакутніцы-душы,
 якая свет, як люстра, успрымае!
 Наркозным сном раптоўна аглушы –
 хай лістапад не маецца па маі!

 Пазбаў тугі! Закуй істоты млосць
 у кайданы зімовай летаргіі –
 Жывое ў глыж каменны замарозь,
 няхай па леце страчаным не вые!

 Калі ж зямля чарговую вясну
 адзене ў шаты новай афарбоўкі,
 малю, не дай прачнуцца ада сну
 і звар’яцець ад пошчакаў салоўкі!

28.05.2013

Спакладзі - оскопи


Рецензии