Падолист

Восковим оксамитом знизу липовий лист.
Що з випробувань долі принесе падолист?
Трави в лузі припали, а були у мій зріст.
Хмари в небі кошлаті, і вітрів різкий свист.

Вереск блідо-червоний, наче нове шиття,-
Пада в теплі долоні і несе в забуття.
Пахне владно і густо деревій - суховій,
Щастя було не густо.Вітре, смуток розвій!

Мов корали на златі - калинові кущі.
Від любові - багаті, а від смутку - дощі.
Щедро всипані сріблом сяють в росах листки,
Йду не надто повільно в падолист залюбки.

         ЛЮДМИЛА ЖУРАВСЬКА


Рецензии