Юлияна Донева - Малка вселена

МАЛКА ВСЕЛЕНА

От зелените клони на люляка
струи дъх на мед и на слънце.
Птица внезапно долита,
захапала в клюна си зрънце.

Малък рояк от пчелици
жужат несмутени наоколо,
но плесва с крилете си птица
и литва роякът високо.

Мрежа от сребърни жици,
между клоните, паяк заплита…
В зелените клони на люляка
една малка вселена е скрита.


Рецензии