Напитки

"Напої"
Якби ми були напоями,
Якби ми були сумішами різних
ароматів і смаків
Що зібрані в одній лиш склянці,
Я б ніколи не зумів пізнати до кінця,
Тебе і твої смаки.
Бо кожен день ти різна,
Кожну годину інакша.
Ти, як дороге шампанське в келиху з кришталю.
Ти, як Хеннессі на денничку бокалу,
у каміна в маєтку серед Альп.
Ти не менше,
Ніж червоне і солодке, зараз.
Біле і сухе через хвилину.
Смак сонця, літа, виноградної лози.
В тобі всі градуси, які лише можливі,
В тобі всі вісімнадцять,
сорок, і навіть дев'яносто п'ять.
Ти, як міцна горілка, чи то віскі.
Хоча буваєш - чистий спирт.
Ти, як самбука - дай іскру
щоб запалать.
Ти, як мохіто серед літа
прохолодне,
З шматочком лайму,
аби я не забував.
Ти, смак гіркого, духмяного полину
У ковтку абсенту.
Ти, всі коктейлі світу,
Окремо і одразу.
Зараз, потім і тоді.
Не знаю, чим міг тебе довершити,
Тому лише ділюсь з тобою кавовим лікером,
Щоб тебе розбудити,
Чи відпочинок дати,
То залежить вже від тебе.
Якби, ми були напоями,
Ніколи б не зумів тебе пізнати до кінця,
Та й не схотів би,
Насолоджуючись смаками.
Насолоджуючись тобою.


Рецензии