Юлияна Донева - Нежна балада

НЕЖНА БАЛАДА

Шушнат листата...  И спомням си аз
лунната нощ, серенадата,
топлите думи, тъжния  глас
и онази тъй нежна балада.

Ах, вие листи, пролетно - свежи,
не зная какво си шептите,
но отново събудихте мойте копнежи,
илюзиите ми, мечтите.

Пейте си, листи, свойта балада,
ще слушам, ще гледам небето,
ще се връщам отново в моята младост,
с копнеж и с трепет в сърцето.


Рецензии