Юлияна Донева - Ако те няма

АКО ТЕ НЯМА

И пак цъфтят отпред цветята,
и славей в прасковата пей,
и гонят се отвън децата,
и слънцето гальовно грей.

Eчи гласът на Павароти
от стария ни грамофон.
Съседът ни вари компоти
и тътри сух пречупен клон.

И чаткат щъркелите двама
с клюновете си отпред...
Но зная,че ако те няма,
нищо няма да е в ред!


Рецензии