У рэдакцыi

Жанчына... Ды дзе там жанчына – старая!
 З ружовыми пэйсамі на галаве
 выстрэльвае вершы – мазгі засірае.
 Адным графаманствам, дальбог, і жыве.
 Ізноў у рэдакцыю прывалаклася.
 А мо гэта чэрці прынеслі яе?
 Сядзіць, як дзяўчо-першакласніца ў класе,
 сваімі вачыма есць вочы мае.
 У рот мне глядзіць – і чакае прысуду:
 калі я, рэдактар, дам згоду на друк.
 А я не магу – не хачу і не буду!
 Хай нават адказ мой і будзе як хук.
 Навошта цягаюцца? Спалі б, нябогі,
 ці ўнукам дзяцей гадаваць памаглі б.
 "Гаршчочкі абпальваюць, – кажуць, – не Богі.
 І мы хочам славы, пакуль на зямлі".
 Паслухаў, пагледзеў, пакерхаў. Дый годзе!
 І раптам прыпомніў (праз смех, не магу):
 на пошце старым, што за пенсіяй ходзяць,
 ружоваю фарбаю меткі праводзяць –
 каб зноў не ўставалі ў чаргу.

21.05.2013

Каментар да запісу: http://vik-shnip.livejournal.com/1013072.html


Рецензии