Касiапея

   Стаяў пяшчотны вечар зорны,
  Туман над рэчкаю драмаў.
  Адно высокае сузор'е
  Ты ў цёмным небе выглядаў.
    Ты адшукаў у бяздонным небе
  Каciапею***Як гучыць!
  Даруй, паказваць мне не трэба-
  Давай мы лепей памаўчым!
    Глядзела моўчкi на цябе я:
  Зачараваны ты стаяў.
  - Мая любоў-Касiапея!-
  Быццам малiтву, вымаўляў.
    Мо гэта скрыпка дзе зайграла,
  Цi праляталі жураўлi?-
  Iмя касмiчнае гучала
  Пад зорным небам, на Зямлi.
    I я была зусiм зямная,
  Як той рамонак, цi трава,
  Цябе кахала, як магла я,
  Табой балела галава.
    Дзе ты цяпер, мой летуценны?-
  Даўно гады нас развялi...
  Цi адшукаў Касiапею,
  Цi апынуўся на зямлi?***


Рецензии
Из всех твоих ранних стихов,мне больше всего понравилось когда-то "Касияпея"

Анна Савич   25.05.2013 00:20     Заявить о нарушении