Юлияна Донева - Невероятно утро

НЕВЕРОЯТНО УТРО

Пролет е...Навън - зелено.
Дъх на люляк вред се носи.
Слънцето блести засмяно,
хвърля си лъчите коси.

Сврял се в люляк разцъфтял,
славей сладко се надпява.
Под стрехата гълъб бял,
слуша и недоумява.

„На кого с любовен глас
пее славеят унесен?
Ясно! - славейка в захлас
слуша неговата песен.“

Слушам го и аз как пее
и ми става тъй приятно,
че си мисля:  Ще възпея,
утрото невероятно!


Рецензии