Назму Г! алиму ГIабдулгъафурил МухIамадиде

Устарзабаз гвангъун гъункараб район,
 Жакъа мун мискинлъун буго тIубанго.
 РикIкIадасан диде гьороца босун,
КьогIаб хабар буго кавудахъ рещтIун.

 Нилъер цо хутIарав гIалим чIван вугин,
 ЧIегIер бан хьвадеян тIолго кьурукьлъи.
 Какде унеб гIужалъ гIамал берциний,
Шагьидазда гьоркьоб къадар щун бугин.

 Ихдалил гьогьомаб цIияб гьаваялъ,
 ЦIцIадал рананиги къалъиларо къо.
Бакъ тIерхьул рахъалда зоб багIарлъана,
 Берал рорхичIев мун къокъун унелъул.

 Бицунги букIана дида цебего,
 Дур харбихъ гIин кьедал ракI тIадагьлъулин.
 Каранде жаниве ургьиве лъугьун,
Черхалъул  захIмалъи тIаса босулин.


Рецензии