Доля

Я, дитинка-сиротинка
По землі блукаю,
Де прийдеться заночую,
Що дадуть – з їдаю.

Нічка темна, тіні бродять,
В очі зазирають.
Де сховатись, відпочити?
Навіщо лякають?

Серце стогне, душа плаче,
Нікому зігріти.
Тяжка доля, нема щастя,
Куди мені  бігти?

Пожалійте, люди добрі!
Візьміть до хатини.
Настраждалась, пропадаю,
Не стане дитини


Рецензии