Молода весна

Прийшла нарешті молода весна,
Вже сонечко проміння розсіває,
І хліборобів із теплом вітає
Малої пташки пісня голосна.

Парує в полі свіжа борозна.
По ній лелека важно походжає
І пмльним оком скоса поглядає,
Як піднімає скибу сталь міцна.

Хоч ще волога весняна земля,
В напрузі мускулів, гудінні вен
до засіву готується рілля.

Відомий вислів у селян здавен:
Напровесні хто вкине зерно в гразь,
Той, безсумнівно, буде князь!


Рецензии