У мирний час

 Давно вже відгриміли спалахи війни,
 Та не загоїть час в моєму серці рану,
 Пішли до армії й не повернулися сини,
 Полігши у чужій землі Авганістану.

 Мир на Вкраїні, на чужині війна,
 Здавалося, чого так плаче мати,
 Чого зітхає сумно так вона,
 Коли так пахнуть мальви коло хати…

 А дівчина красива, як весна,
 Ще зовсім юна, так була щаслива.
 Чому ж в сльозах стоїть тепер вона?
 А разом з нею плаче злива.

 Чи може горе це відшкодувать,
 Поважна сума, поміч жалюгідна?
 Чи зможе мати перестать чекать,
 Чи буде знов щаслива юна наречена?

 Ні ці питання відповіді зась,
 І не загоїть час страшную рану.
 Лиш хочу й вірю, щоб ніхто із нас,
 Не пережив того Авганістану.


Рецензии