Юлия Красноуралочка

ПРОСТИ

Прости мне дотошность, занудство,
Характер упрямый, шальной,
Поступков моих безрассудство,
Их необъяснимость порой.

Прости за святую наивность,
За веру в волшебников, фей,
Мечтательность, неперспективность,
Утопию мыслей, идей.

Прости за мою увлечённость,
Безумную, глупую страсть,
За ту не любовь, а влюблённость,
Что мне помогла не упасть.

Прости, только я вот такая –
Похожей, увы, не найти.
Но ты меня любишь, я знаю.
Я – глупая просто. Прости. 




Превела на български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ПРОСТИ

Прости ми, че съм капризна и палава,
с характер инатлив и смахнат.
Постъпките ми и безразсъдстото
са необясними понякога.

Прости за святата ми наивност,
за вярата във вълшебната фея,
мечтателност, безспереспективност,
утопичните мисли, идеи.

Прости ми за увлеченията,
за безумната , глупава страст,
за това, че не любов, а влюбеност е,
което ми помогна да не падна.

Прости ми, но ето такава съм -
изглежда, уви, не улучил си.
Но ти ме обичаш, аз зная,
а аз съм  глупачка. Прости ми.



 


Рецензии