Четверостишие 5

Калбам чун паранда роми ишк шуд,
Бубтало гашт, асири доми ишк шуд.
Азизам, мани ошикро маранчон!
К-ин дили шайдо масти чоми ишк шуд!

              * * *

Ёд кардам нигохи оташини туро,
Буи хуши мушки анбарини туро,
То зиндаам, мепарварам дар дили худ
Ишки поки зи чон бехтарини туро.

              * * *

Рузе, ки нишини дар таги дарахти бед,
Чу шохзода биёям бо аспи сафед.
Зи дастонат бигираму бибарам туро
То ба олами афсонаву бахту умед.

              * * *

Дар васфи ту гуям чандин шеъру газал,
Бубин, Худо офаридаст аз азал.
Бо чандин забон гуям, ки ту зебои,
Ты красивая, You are beautiful, Sen go`zal!


Рецензии