Четверостишие 4

Дуст дорам чашмони бегубори туро,
Чашмони софу пур зи асрори туро.
Калбамро равшан сохти бо нури ишкат,
Гули зебои, хохам бахори туро.

              * * *

Гарчи асири дасти хазор душманам,
Гарчи чудо созанд сарамро зи танам,
Гарчи холи кунанд сад тирро ба сарам,
Бидон, ки харгиз аз ту дил наканам!

              * * *

Дуст дорам ишвахову нози туро,
Дуст дорам садои овози туро.
Каломи ширинат охангу соз дорад,
Дуст дорам охангу сози туро.

              * * *

Кокулатро бофтаи ришта-ришта,
Ба ту ошик шавад хатто фаришта,
Надонам ба такдират чи навишта?!
Надонам туро бахри ки сиришта?!


Рецензии