Четверостишие 3

Бигу, то шунавам як сухан аз лаби ту!
То донам, ки чи буд хохишу матлаби ту!
Биё, то харду бимонем дар осмони ишк!
Ту офтоби ман бошиву ман кавкаби ту.

              * * *

Бидех як буса аз кунчи лабонат!
Бугу харфи мухаббат аз забонат!
Ошик карди маро бо як нигохат,
Азобам надех бо дарди хичронат!

              * * *

Биё бо хам бошем, эй мехрубонам!
Гули гулистон боши, ман богбонам.
Диламро нашкан бо захми забонат!
Дуст медорам туро, дардат ба чонам.

              * * *

Бингар ба чашмони бнгунохам!
Бишнав охи калби бепанохам!
Вафодори туям, марав зи ман!
Рахме кун ба ин холи табохам!


Рецензии