Четверостишие 2

Ойина сер нагардад аз дидани ту,
Аз шона задану аз хандидани ту.
Лек ман махрумам аз ишкварзидани ту,
Гул бошиву махрумам аз чидани ту.

              * * *

Рашк барам ба ойинаи хонаи ту,
Хамеша хасад барам ба шонаи ту.
Дуст дорам ки бо хам бошем ману ту,
Ту чун шамъ бошиву ман парвонаи ту.

              * * *

Дустат дорам, касам ба Худои осмон,
Барои як лахза дар канорам бимон.
Мачнуни туям, ошики зори туям.
Биёву ишкро зи чашмони ман бихон.

              * * *

Эй гулам нигах кун ба чашмони тарам!
Биёву дигар нашкан ту болу парам!
Чун мушк буи хушат, чун атри гули ёс,
Гулгунчаи мани ту, эй точи сарам!


Рецензии