Блендер

(експериментальна поезія)

коханий! я купила нам новий блендер. він є гаджетом останнього покоління.
я піду нафарбую нігті бузковим, розіллю залишки туги самотужки.
це все тому, що занадто давно не відчувала твоїх колін я,
не відчувала, як вони впираються в стіну, щоб закінчити і годинами шепотіти на вушко.

я сьогодні купила собі нову сукню, з квітками, як ти любиш і етнічними візерунками,
причесалася, як на свято, приготувала м'ясо і салат мізерія.
я ніколи не зможу забути, як в тобі все тремтіло, хрумтіло, хрумкало,
варто лише згадати - відчувається, бо не можу я, в дзені я.

наша сусідка Пані Неллі поїхала до Росії,
а вчора, в черговий раз, забухав Грицько з двадцять п'ятої,
Пан Денис вчора знову возив вагітну жінку на узі і,
сказали, що все добре і вона продовжує тішитися з курчатами.

коханий! ми знайдемо варіанти, знайдемо чітко, як зорі вночі, я не боюся!
пиво буде литися річкою, чистою, безлімітно,
все, як турецький готель, все, обіцяю тобі, ол інклюзів,
все без зайвих людей, без маячні, без набридлих тобі нісенітниць.

я годую кота, ти мій кіт, ти мій лан, ти до мене лащишся,
я повісила рушник над ліжком, замовила на тебе службу у храмі.
коханий! я купила нам новий блендер! це стосунки, життя покращиться,
я буду робити ранкові смузі, вечірні м'яса, все на світі, хоч орігамі.

любий мій! дідька! я відремонтувала труби,
вода тече лескою, тонкою, ніжною, все, як ти мріяв!
хоч вночі мене розбуди, я знаю на пам'ять всі твої ролики на ютубі,
я все роблю, як ти: щосуботи відвідую модну подію.

дідька! я не жива без тебе! давай поїдемо на свята кудись в бік Івано-Франківську.
я відчайдушна без тебе, я захлинуюсь у бажанні і в горі.
мені самій на дворі незрозуміло, мені там і сніжно, і слизько,
кепські справи, я наливаю восьму філіжанку чорної чистої, я чепурюся так, ніби ти поряд.

я божеволію без тебе, я слухаю псевдоліричну попсу,
невже ти не отримав мої листи, невже не захотів дізнатися подробиці?
я перечитала Керрола, я вже зовсім, як він, я курзу-верзу,
з мене тече, з мене ллється, б'ється в клітинах сукрОвиця.

та тобі фіолетово, все тобі байдуже, все мої блендери, всі мої гаджети,
я не знаю, куди себе подіти, вештаюсь вулицями старого центру.
ти ж так любив наші кактуси і ходив в ботанічний сад же ти.
коханий, я купила нам новий блендер. коханий, я купила нам новий блендер.
коханий, я купила нам новий блендер.


Рецензии