От тебе до мене

Превод от руски на български език Росица Бухова

Колко смачкани мили от тебе до мене.
Даже звезди да сгъна - малко ще е...
Колко мили думи- звън на пролетно цвете,
които не съм ти казала все още.

Колко дълги нощи в такт туптяха сърцата
под лютня на луна, само поотделно...
Колко сълзи с крило изтри тъма от лицата,
а съзнанието бореше това разделно...

Колко сладостни сънища сливаха светове,
наяве несплотяващи се нашите тунели...
Колко пъти ние в стих разгаряхме огньове...
Намереното, поне да спасим бихме успели...


От тебя до меня  http://www.stihi.ru/2013/05/10/6099

Марина Алдон


Сколько скомканных вёрст от тебя до меня.
Даже звёзды сложить – будет мало…
Сколько ласковых слов родничками звенят,
Что тебе ещё их не сказала.
 
Сколько долгих ночей в такт стучали сердца
Под кифарой луны, только порознь…
Сколько слёз, тьма крылом вытирала с лица,
А сознанье с разлукой боролось…

Сколько сладостных снов совмещали миры,
Наяву не сплотив нам тоннели…
Сколько раз мы в стихах разжигали костры…
Что нашли, лишь сберечь бы сумели…


Рецензии
Росица, дорогая. спасибо за эту красоту!!!!

Марина Алдон   15.05.2013 20:42     Заявить о нарушении