Геннадий Зенков

ПЕРВы СНЕГ

Закружились первые снежинки,
Белый, торопливый хоровод.
Снова белоснежные косынки
Расстилает ветер у ворот.

Позабыв про завтраки и книжки,
Снегопаду рады больше всех,
Во дворе девчонки и мальчишки
Озорством встречают первый снег.

Ловят ртом холодные снежинки
И хохочут, падая на лёд,
Будто не снежинки, а смешинки
Попадают в их открытый рот!..

ПЪРВИ СНЯГ
Превела Юлияна Донева

Закръжиха първите снежинки
в бял и бързотропащ хоровод.
Отново белоснежните забрадки,
пред вратата вятърът разстла.

Забравяйки за книги и закуски,
зарадваха се на снегопада всички.
Момченца и момиченца по двора,
с пакости посрещат първи сняг.

С уста ловят студените снежинки
И смеят се и падат на леда.
Ще бъдат не снежинки, а смешинки
Попаднали в устите им отворени.


Рецензии