Вознесiння Господне

Апостоли зібралися в Єрусалимі
В будинку при закритих дверях - тиха мова.
Та раптом бачать, що Христос із ними
"Мир вам!" -сказав їм. Страх і радість знову
Серця апостолів зненацька захопили.

Ісус прийшов з великим одкровенням,
Сказав, що все написане збулося
І всіх, хто вірує - чекатиме спасіння,
А хто не вірить - тому буде осуд!

То йдіть тепер по всьому світу
І проповідуйте Євангліє святе.
Знамення будуть з вами, любі діти,
Запам’ятайте одкровення це.

Хто вірує, той зможе хворих уздоровить,
Свої на того руки возложивши
Отруйних зміїв  брати і бісів вигонить,
І розмовлять на різних мовах і наріччях.

Якщо зїсте чи вип’єте отруту,
То й це не зможе вам принести болю.
На вас нашлю невдовзі Я Святого Духа,
Щоб укріплялись Силою Святою!

Так бесіду ведучи йшли на гору ,
Що Елеонська називалась
Благословив Ісус і руки вгору
підняв і одночасно диво сталось:

Спаситель піднімався в небо
Став віддалятись : вище й вище...
І скоро хмара заховала. Де ж бо?
Спасителя нема тут. Тільки тиша.

Апостоли очима проводжали
Стискалось серце в щирім жалі
Дивились в небо довго-довго
Чому так? -начебто питали.

Та тут два Ангели з’явились
В одежі білій, що сіяла
- Чому ви дивитесь на небо?
Мужів ті Ангели спитали.

Адже Господь вознісся до Отця
І сів по праву його руку
Бо нероздільна слава ця
Отця, і Сина, і Святого Духа!

Вознісся наш Господь та прийде час,
В великій славі Він сюди вернеться.
Живих і мертвих - всіх судити буде нас
І кожен  праведний спасеться!

А грішним і невірним - не життя,
А буде вічна і пекельна мука...
Тож віруйте у Бога Сина і Отця
І в Силу Втішителя Духа!


Рецензии
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.