Ольга Борисова

СКАТЕРТЬ БЕЛАЯ, ФИАЛКИ



Скатерть белая, фиалки,
Фрукты в венском хрустале.
Тюль качает ветер жаркий,
Россыпь солнца на стекле...

Где же вы теперь фиалки,
Пылкость сердца - где они?
Шелестит лишь ветер жаркий,
Унося куда-то дни.

ПОКРИВКА БЯЛА, ТЕМЕНУЖКИ
Превод на български: Юлияна Донева.

Покривка бяла, теменужки,
плодове във виенски кристал.
Тюла горещият вятър полюшва,
Слънце взривява стъклата.

Вие къде сте сега, теменужки?
Сърдечните страсти къде са?
Само шума на горещия вятър,
отмъкна ги нейде на дъното.


Рецензии