Анатолий Лисица

ОСЕННЬИЙ ВАЛЬС

Листья кружатся, кружатся, кружатся,
Словно в вальсе, легко и красиво.
И ложатся в осенние лужицы,
Опадает плакучая ива.
И берёзы осыпятся скоро,
И дубы почернеют могучие.
Серый зайка взбежит на пригорок
И затихнет под ёлкой колючею.

ЕСЕНЕН ВАЛС
Превела: Юлияна Донева

Листата се вият вият вият..
Като във валс – красиво и леко
И лягам си във есенните локви,
А върбата плачуща окапва.

Скоро и брезите ще се ронят,
Ще почернеят дъбовете мощни.
Сив заяк ще изтича към могилата
И ще притихне под бодливия смърч.


Рецензии