Николай Балашкин

БОГАТСТВО

Течению богатства,  сердце ,
                не внимай .
Не будь усердно  к вектору  движенья.
Елей преумножай  всерадостного  бденья .
Молитвою  и трудолюбием
                твори  дорогу в  Рай.

Где сердце  прибывает ,
                там сокровище  найдешь.
Так Истина-Христос
                нам открывает в притче .
Будь мудр как змей,
                имея кротость  птичью .
Труд прилагай, чтоб
            сокровенное  не содержало  ложь.


 Превод на български: Юлияна Донева

БОГАТСТВО

Богатства потекат ли
сърце, по невнимание
недей да се стремиш
 към векторни движения.

Елеят преумножавай
всерадостните бдения.
В молитва и трудолюбие
създавай път към Райя.

Де сърцето пребивава
там съкровища ще найдеш.
Таз истина Христос 
във притчите открил ни е.

Мъдри като змей да сме
и като птички кротки
Полагай труд за да е
съкровището истинно.


Рецензии