Слiпому зрячому

 Лети ж бо, думко, до висот,
                осяж собою незбагненне.
 І, поки не знайдеш свій рай -
                не повертайся ти до мене.
 Блукай із вітром по світах,
                кохайся в краєвидах щемних,
 Ти - вільна, наче неба птах.
                Остерігайся тіней темних.
 Лети ж бо, думко, не чекай
                допоки хтось візьме на крила.
 Сліпому зрячому співай,
                що у любові його сила,
 Що у покорі й каятті
                приходить до людей прозріння
 Лише скорившись, у житті
                посієш милості насіння.


Рецензии