Спiраль

А що як ми народжені на небі
Й насправді янголи,що рухали світи.
Та силу втратили на глум свой потребі,
Пішли усі,в Аїд,під три чорти.
А зараз хто ми?Покручі безрідні,
Що хочуть повернутись в небеса.
В нас світ погас,проте ми Богу вірні,
І прагматично вірим в чудеса.
Так,за витком виток,людське суспільство
Торує шлях,що вказаний ніким,
Даруючи то милості,то звірства
Своїм нащадкам голим і німим.
Цей світ закінчиться тоді,коли признаєм
Своєї сутності всі грані і боки...
Та хтозна чи він знову стане раєм,
Чи може пеклом все ж на вік віки.

Цей світ не є обрамленим у коло
Як рай чи пекло.Він лише спіраль.
І хай не бачимо блаженства ми навколо,
Над нами не співають пастораль.


Рецензии