Якiя словы мне знайсцi

   
   Якія словы мне знайсці,
   Каб спавядаць пра маці,
   І колькі мне шляхоў прайсці,
   Каб матчын шлях спазнаці.

   Дзяцінства, бацька,свет,паклёп,
   Растрэл у трыццаць сёмым.
   Калгас,фашысты,бомбамёт -
   Дзяцінства не з вясёлых.

   Галеча, здрада,голад,боль
   І слёзы развітання.
   Чужыя людзі,школа, голь
   І першае спатканне.

   У вёсцы праца, шлюб, сям,я
   І дзетак нараджэнне.
   Любоў, пяшчота і зямля,
   І хаты ўзвядзенне.

   Трывога, сум, дзіцячы смех,
   Сталенне, боль, хвароба.
   Ўнукі, зяць, на скронях снег
   І вылячэння спробы.

   Пашана, муж, любоў дзяцей,
   Увага, дапамога,
   Цяплынь душы і свет вачэй,
   Пяшчота рук нямоглых.

   І колькі б слоў я ні знайшла,
   І як бы ні сказала
   Пра свет матуліна цяпла -
   ўсё роўна будзе мала.


   слоунік:

   спавядаць - рассказать
   шляхоў - путей
   дзяцінства - детство
   бацька - отец
   паклёп - оговор
   калгас - колхоз
   здрада - предательство
   развітання - расставания
   голь - нищета
   спатканне - свидание
   вёска - деревня
   праца - работа
   шлюб - брак
   нараджэнне - рождение
   пяшчота - нежность
   сум - грусть
   сталенне - взросление
   хвароба - болезнь
   унукі - внуки
   скроні - виски
   пашана - уважение
   увага - внимание
   дапамога - помощь
   свет вачэй - свет глаз
   нямоглых - бессильных
   матуліна цяпла - материнского тепла


Рецензии
Так. Нават усіх слоў свету для маці мала!!!!

Светлана Чарная 2   10.08.2017 12:25     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.