Наталья Арсеньева. А Он воскрес

А Он воскрес, -
Он между нами,
Он там, где серебрится лес,
и синей дымкой над полями
висит весна...
А Он Воскрес.
Воскрес,
и вновь по Беларуси
перед тобой идет Христос... 
С души снимает наледь грусти,
богославляет сладость грез,
средь зелени наметы стрех,
темницы с хладными камнями
и тех,
кто радость в них теряют за каплей каплю, дни за днями.
Идет Христос... Над ним ланитой
встает густой блакит небес,
а ноги в ранах незажитых
кладут следы на иней рос...
Мы припадем, уста сжигая,
на те следы, что Бог-Христос
оставил, молча в даль шагая,
Ведь он Воскрес! Он - наш Христос!
В родном принеманье страдает
безмолвно старый лес окрест,
пусть нас кровавят, убивают -
Воскреснет Край,
Ведь Он Воскрес!
Сильнее смерти,
и дыханья
всей той земли, где с детства рос...
Так встань, восстань,
воскресни ранью,
Мой Край, как нам Воскрес Христос!

Наталья Арсеньева

***

Ён уваскрос, —
Ён дзесь між намі,
Ён там, дзе ў срэбным пыле лоз,
у сіняй смузе над палямі
вісіць вясна...
Ён уваскрос.
Ускрос,
і зноў па Беларусі
перад табой ідзе Хрыстос...
Здымае з душ настылых вусціш,
багаслаўляе соладзь кроз,
сяліб раскіданых прысады,
муры нязлічаных вязніц
і тых,
што пагублялі радасць па кроплі кропляй й дзень па дні.
Ідзе Хрыстос... Над ім дугою
устае густы блакіт нябёс,
а ногі ў ранах незагойных
кладуць сляды на шэрань рос...
Дык прыпадзем і вусны спалім
на тых слядох, што Бог-Хрыстос
губляе, моўчкі йдучы ў далеч,
бо Ён ускрос, Ён уваскрос!
Няхай над родным панямішчам
Усцяж галосіць нема лёс,
Няхай крывавяць нас і нішчаць –
Ускрэсне Край,
Бо й Ён ускрос!
Мацней за смерць,
за ўсё каханне
зямлі, дзе ад дзіцяці ўзрос...
Устань жа, ўстань,
ускрэсні сення,
мой Край, як уваскрос Хрыстос!

Наталля Арсеннева


Рецензии
Як былоб добра,каб усе жыхары нашай Краіны схілілі сэрцы і
калені перад Веліччу і Любоўю Хрыста-Бога!
Застаецца не толькі марыць,але і маліцца,няспынна...

Дзякуй за пераклад!

Иван Супрунович   11.04.2015 11:58     Заявить о нарушении
Дзякуй i Вам, паважаны пане Iван. "Хрыстос уваскрос! Бо ён Хрыстос!" Цяпла усiм суайчыннiкам i добрым людзям. З павагай,

Ген Жэстачайший   11.04.2015 17:26   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.