Аркадий Белкин

ВЕТЕР
   

Ветер весенний врывается властно,
Хлопает в окна,
              стучится по кровле.
Прятаться в стенах от ветра напрасно -
Нет,от него все равно не укроешься.
Все одолеет,
             повсюду проникнет,
Выметет скуку веселым дыханьем.
Ветвями взмечется,
                травами сникнет,
В сердце вскипит молодыми стихами.






ВЯТЪР

Превод на български: Юлияна Донева

Властно нахлува пролетен вятър,
Хлопа в прозорците,
удря по стрехите.
Да се скриеш в стена от вятър – напразно,
все едно, не можеш го укроти.
Всичко надвива,
вредом прониква,
помита и скука и весел дъх.
Мятат се клони,
клюмват тревите,
А в сърцето скърца
мелодия на стих.


Рецензии