Аркадий Белкин

НОКТЮРНО

Аркадий Белкин
   
Ошалели звезды
                от полночной тиши,
 Месяц
                рыжей кошкой
                ползает по крышам.
 Молкнет,
                засыпает город утомленный -
 И не спится только
                ворам да влюбленным.









НОКТЮРНО

Превод на български: Юлияна Донева
   
Пощуряха звездите
От тишината среднощна.
Месец –
рижава котка
Полази по покрива.
Млъкна,
заспа градът уморен.
И буден е само
на влюбените шепота.

А все-таки!


Рецензии