Николай Балашкин

ПРОСТИ МЕНЯ



Прости меня, о Господи, за тех,
                кого недолюбив... убил.
За тех, кому не дал
                живительной водицы пониманья...
За тех, кому не уделил
                достойного вниманья.
За тех, кого оставил в безпросветьи
                не имущи сил...

Прости! Не дай обидам
                в сердце прорасти.
Не дай несовершенству
                возгнездиться в жизни.
Исправь надорванный
                лишенный ритма стих.
Елеем Милости Своей
               исправь дела достойны укоризны.





ПРОСТИ МИ

Превод на български: Юлияна Донева

Господи, прости ми, че онези
де не съм обичал...съм убил.
За тези на които не съм дал
от живата водица да опитат.
За тези  на които не успял съм
внимание достойно да окажа.
За тези, аз които съм оставил
да са без надежда и без сила.

Прости ми и недей да позволяваш,
В сърцето ми обида да покара
И несъвършенство не допускай
Във живота ми да загнезди.
Оправи и този разпокъсан
И лишен от ритъма си стих
С любезната си милост оправи
Делата ми, за упреци достойни.


Рецензии