Мадхия

          ***
Нихоят, уз калимасини туйган
Жилосин, ун саккиз минг олам суйган
О,онажонгинам-Ватанжонгинам!
Бормикин, сен учун, менчалик куйган?
Муборак, уз номинг узда колганинг!
Муборак, уз нонинг кузга олганинг!
Етмиш йиллик занжирларни парчалаб
Муборак, етмишга довруг солганинг!
Не жабр-у,жафони курмади бошинг..
Хасратлар ёшидан шурланди ошинг..
Муборак, энди бахт кушинг кайтгани!
Ёник-ёник аллаларинг айтгани!
Суянган тогларинг коматин кериб
Голиблик бонгин шух, жаранглатгани!
О,юрак уйногим, танти Туроним!
Шиддатли,кудратли,ёвкур буроним!
Арш-у Аъло узи, пойдевор куриб
Темурийлар каср, курган кургоним!
Сен бахтим-у,тахтим,ризк-у,рузимсан
Фармон-у,дармонга тулик тузимсан
Буюксан,туюксан,суюксан Она!
Армоним йук,десанг,"сен хам, кизимсан!"
               ***


Рецензии