Ватаним

        ***
Ватаним! Муътабар, буюк севгимсан!
Умидбахш лахзалар сахий хокони
Жон-у, имондаги суюклигимсан!
Мехринг-ла купирар, юракнинг кони!
Сен, нозик дилимнинг, торини чертган
Сен, тугёнли калам манглайин упган
Сен мехр сехри гулобин ичириб
Синчиклаб,мендан улкан мехр кутган!
О,Ватан!Вужудим ийланган тупрок!
Куюндек кузгайвер хисларим оппок!
Оппок булутларингда сайр этиб хуш
Хайкирай шаьнингни этиб улугрок!
Узингмасми кучли сехрли торим?
Оламни тутган устун,пойдеворим
Сен-ла у дилбардир,сен-ла у яшар!
Чархпалаги сенинг,диёнат,оринг!
Чунки,сен,буюк орзулар  каноти
О,суюк назмнинг жонбахш саботи!
Утли-утли мехрнингдан уртаниб жон
Сен дегач,тилимни ёндирар тотинг!
О,Ватаним! мехрингнинг шуъласидан
Ял-ял ёниб, куз очади кунгиллар!
Шуъланг диёнатли ашуласидан
Пойингга чукади,садокатлилар!
Сендан тафт олиб буй чузади кукга
Алёринг жаранглатадилар тулиб
Хур байрогинг азот кутариб тикка
Мангуликга дилбандлик даъво килиб!
             ***


Рецензии