Юртим

           ***
О,Илохий нафас, ютинган Юртим!
Орзулар гулобин, тотинган Юртим!
Алёрин авжлаган, бахт торин чертиб
Садокат сехрига, ботинган Юртим!
Самоларда кучган, сайёра нозин
Момолардан учган, дуолар розин
Келинчаклари махф, этишиб хурлаб
Беланчакларга тусган, шармли юзин
Полвонлари тулпорларин, чакнатиб
Урхосидан хайкиригин, чанкатиб
Тог-у,тошларин, кафтида уйнатиб
Тош каср курган- Узбекистон ати!
Иболи, хуш сулувларининг, ишки
Дунёни титратиб, окизган ашкин
Кулда Куръон,тилда калима жушкин
Мушкларга ураган, Арш-Аъло кушкин!
О,мунис маконин, ифорларидан
Оламни туйдирган,хур-у,гилмоним!
Диёнат,адолат дареларидан
Садокат дурларин, терган уммоним!
Кел энди,шу чаман, гулзордарингнинг
Атр-у,буйига шух, каламим тулсин!
Бахт аталган, тотли озорларингни
Кукларга кутарай, ганиминг куйсин!
Илойим, шу бахтинг, баркарор булсин!
Тож-у,тахтинг дур-у,гавхарга тулсин!
Углонларинг, садокатдан, бонг уриб,
Шохижахонлигинг, олам тан олсин!
            ***


Рецензии