I сотворив Бог Свiт

А.Макій (альт), Р.Рєпка (фортепіано).
П.Хіндеміт (1895-1963), Соната «Фантазія»
 для альта і фортепіано фа мажор №4, ор.11


І сотворив Бог Світ.
І був той Світ з Нічого.
Світ просто собі був:
Ні кольору, ні слів.

І це було прекрасно,
Як Бог і Бога Витвір.
І Бог радів тим Світом,
І Бог його любив.

І крізь Творіння Світу
З’явилися бажання,
Пронизуючи Бога
І вздовж, і впоперек.

І все, що сотворилось,
Пізнало Існування,
І існувало в миті:
Лиш тут і лиш тепер.

І всі Створіння Бога,
Наділені від Бога,
Відбулись, як  Свідомість,
Як Думи, Почуття.

І стало все творитись,
І втілювати себе.
Так з Бога вийшло Небо,
Земля, Вогонь, Вода.

Бог розділився рівно,
По часточці, по краплі,
Став у Створінні кожнім
Світитись, як Душа.

І всі його Створіння
Живуть і множать Бога
У Радості й Любові
До Бога, до Життя.

29.04.2013


Рецензии