Ноктюрно

Ноктюрно – превод от руски на български език Росица бухова

Ще ти свиря.Нощем.И лунна светлина,
ще посребри завоя с арфа небесна,
ще омагьосам с обаяние твоята душа,
тихо ноктюрно с нямо утре на среща.

Ще ти свиря, спи, мой прекрасен, спи,
отпочиваща тъма ще разтвори тъга.
Струни на вселена... на вечност гласа тих...
Звънка нота пробива случайно в зора-

Нощта ще изпръхне с падащата моя звезда.
Ти събуди се ,скъпи. А аз ще вървя...



Ноктюрн

Анна Кондратьева 79

Буду играть тебе. Ночью. И лунный свет,
Посеребря  изгибы небесной арфы,
Душу твою баюкая в колдовстве,
Тихим ноктюрном встретит немое завтра.

Буду играть тебе, спи, мой хороший, спи,
Отдохновенна тьма – растворит печали.
Струны вселенной… вечности голос тих…
Звонкая нота брызнет в рассвет нечаянно –

Ночь отряхнет с подола мою звезду.
Ты просыпайся, милый. А я пойду…

-----------------------
Иллюстрация: Густав Климт. Музыка. 1895 г.


Рецензии
Много сполучливи преводи - толкова близки по съдържание и форма до оригинала! Запазва се и рисунъка и чувството! А и подборът на стиховете е чудесен. Здраве и успехи Ви желая!

Румяна Лазарова

Румяна Лазарова   15.08.2014 00:52     Заявить о нарушении
Чистые откровения, хорошая лирика, убаюкивающая колыбельная. Хорошо.

Валерий Кораблин   19.08.2014 00:20   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.