Тюльпани

ВогнЕні тюльпани цвітуть навесні
Зазирни - у кожному - зірка...
Пламеніють, як кров на чорній землі,
І пахнуть так щемно-гірко...
 
ЧЕрвоно сяють свІчками, осяйні,
Манять квіти вогнем шаленим...
Той холодний вогонь дарував ти мені,
І замерзло серце у мене...
 
Розкажи, нАщо грався ти серцем моїм,
І, як квіти, зривав для забави?
Облітають, літають його пелюстки,
Та під ноги лягають криваво...
 
ВогнЕні тюльпани цвітуть навесні
Зазирни - зоря пурпурова!
А моя зоря покотилась в поля,
І розтанула світанково...


Рецензии