Кхъащхьэм

ХэтIауэ хэтщ захуабзэу сыныр,
Сигу къигъэкIыжу цIыху къииныр.
ЦIыхухэм гущIэгъу яхэмылъам,
Абы нэгъуэщIт хуэфащэр.

Ар хэтми фIыуэ сымыцIыхуу,
Хъуэхъу дахэ жысIэу сыщыдефэм,
Сэ псалъэфI жысIэхэм щIэфыгъуэу,
Си нитIкIэ слъагъуу зызэхуишэрт.

Зэ закъуэ фIэкI сыздемыфар
ДунейкIэ Тхьэм къимыгъэхъуапсэ.
Ар щыIуихам щIэзмыгъеяр,
Хэт и гугъэжти арщ гъущIыпсэ.

Зэи мылIэжыну къызыфIэщIхэр,
Уи пашэгъунуи шынагъуэщ.
Егупсыскъым я къэкIуэнум ахэр,
Здэплъэр нэхъ жыжьэуэ зы махуэщ.

Сыхуэарэзыщ сэ птулъкIэм итым,
ЦIыху куэдым ягу къристIэщIащи,
Я насыпщ жэнэт Iыхьлы хъунухэм,
Иджыри щыIэщ цIыху щаджащэ.

Зи гур чэщейуэ къитхьэщIыкIахэм,
Сыхъуну ещхь солIалIэ.
Дунейм хьэлыншэу сытетакъым,
Еууей, къысхужаIэм сылIэм.

Фочыкуу захуэу щымытами,
Хьэдрыхэ кIуар тхьэмыщкIэщ.
IуэнтIауэ ар дунейм тетами,
Дыуэ Iэбжьыб хуэсщIынущ.


Рецензии