Вера Половинко

Мы созданы на добрые дела

Мы созданы на добрые дела
«Ибо мы – Его творенья, созданы во Христе Иисусе
 на добрые дела, которые Бог предназначил нам исполнять»
                (Еф. 2:10)

О, если можно было нам спасенье заслужить
Своими мудрыми и добрыми делами,
То не было б нужды к нам приходить
Христу, а Бог Его послал, что был Сын с нами.

Но мы, как Божии, Всевышнего творенья,
Им созданы на добрые дела,
Которые Бог нам предназначил в исполненье
И эта миссия по вере – нам важна.

Должны делами людям помогать,
Тем паче и своим по вере близким,
И этим в мире Бога прославлять,
Служить другим душою, сердцем чистым.

Так, чтоб светил светильник пред людьми
И они Бога мудрость прославляли,
И стали верными, послушными детьми
И Божьей святостью здесь на Земле сияли.


Превод на български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

СЪЗДАДЕНИ СМЕ ЗА ДОБРИ ДЕЛА

Ако можеш спасението си да заслужиш
с мъдрите си и добри дела,
ненужно би било Христос да идва.
А Бог, Сина изпратил,  да е с нас.

Но като Божии – на Всевишния – творения,
създадени сме за добри дела,
които Бог предназначил ни в изпълнение
и тази мисия  за нас е важна.

На хората сме длъжни да помагаме
и още повече на ближните по вяра.
И тези в света Бога да прославят
да служат с душа друга, с сърце чисто.

Да свети тъй кандилото пред хората
и Бога те със мъдрост да прославят.
Да станат деца верни и послушни,
Със святост Божия да сияят на земята.


Рецензии
Да, сердце чистое важно иметь...хорошее стихотворение!!!

Татьяна Папантонио   29.04.2013 20:50     Заявить о нарушении