Несъвпадение

Ние можехме с теб да разсеем митове,
да крещим от щастие тет-а-тет.
Не съвпадна пулсът на нашите стихове
и в успоредност на релсите сме- не.

Да, и есента, вещица, не съвпадна
две ръце в чувствително V– Ви,
нашите чувства с вятъра разпадна
и не даде шанс на любовта ни.

Време да сбирам надеждни остломки,
но една проста формула гласи
нула + нула винаги равно на николко,
означава ,че сърце вече не боли.

Значи и да шепне не си струва вече
„Самота – ти отново си с буквата - ес”,
Нас със теб ни развихри тази есен
с всички мечти да закрачим отднес.

Тихо вървим около бръснарско острие,
така са загнездили миналите грешки,
търсим тези, с които съвпадат стихове
и не вървят в посока пресечени релси.


Не совпали   http://www.stihi.ru/2012/11/04/341

Разгадаев

Мы смогли с тобой развеять мифы,
что кричат о счастье тет-а-тет.
Не совпали пульсом наши рифмы
да и слоги с рельс сошли на нет.

Да и осень, ведьма, не сложила
две руки в чувствительное V (ви),
Наши чувства ветром раскружила,
не оставив шансов для любви.

Время собирать надежд осколки,
но простая формула гласит-
ноль + ноль всегда = нисколько,
значит сердце больше не болит.

Значит и шептать не стоит вовсе:
«одиночество- ты снова с буквы «эс»!»
Нас с тобою раскружила осень,
всем мечтам шагнув наперерез.

Тихо ходим мимо острых бритв мы,
так саднят ошибки прошлых лет...
Ищем тех с кем совпадают рифмы
и не сходят слоги с рельс на нет.


Рецензии