I мало бунтувати. - Прийшов Час

   До 200-річчя з дня народження Т. Г. Шевченка
            
                Ми стоїмо, ми й досі на помості,
                Напівзабуті і напівживі.
                Ми стоїмо - в серцях немає злості,
                Ось тільки нерви - де там тятиві.

                Ми стоїмо чужі у власній хаті,
                Охаяні, обпльовані, німі.
                Ми стоїмо потужні і затяті,
                Пильнуєм світло в крижаній пітьмі.

                Затравлені, змордовані істоти
                Жах небуття легенями п"ємо.
                Бо Україна дихатиме доти -
                Допоки ми за неї стоїмо.
                (Тарас Петриненко)

І мало бунтувати. Прийшов Час
Боротися суміць, перемагати. -
Бо в нашому житті твій Дух, Тарас,
А в серці лине пісня наша - Мати...

(29.04.2013 року)


Рецензии