Вера Половинко

НА ЛАДАНИ БОГА

«Никто не может похитить их из руки Отца Моего».
                (Иоанна 10:28)

Мы словно птицы на Божьей ладони.
С ней мы – свободны, нам – неба бездонье!
Бог даровал нам свободную волю,
Мы выбираем и – веру, и – долю.

Здесь, на руке Его, – место покоя.
Учит Господь нас, ведёт за собою!
Он никогда не покинет в печали,
Хочет, чтоб души, как птицы, летали.

Нечего нам на ладони бояться,
Будем лететь и к Отцу возвращаться!
Никто не похитит из Божьей руки,
С Ним не страшны никакие враги.

Нас сторожит всемогущество Божье,
С Ним нам легко в небесах, бездорожьем.
В бедах рука эта нас утешает,
Нас защищает и благословляет.

ВЕРА ПОЛОВИНКО
11.02. 2013г.
 г. Харьков.






В БОЖИИТЕ ДЛАНИ
Превод на български: Юлияна Донева

Като птици сме в Божията длан.
В нея сме свободни, небето е бездънно.
Бог ни е дарил свободна воля,
да избираме - вяра и - падение.

Тук в ръцете му – спокойно място.
Нас ни учи Господ, води ни зад себе си.
В скръб, той нас не ще ни никога остави,
като птици иска да летят душите ни.

В дланите му ние от нищо не боим се,
ще летим и към Отца отново ще се връщаме.
Не ще ни грабне никой от ръцете Божии.
С него  не са никак страшни враговете.

Нас всемогъществото Божие ни пази,
леко ни е с него в бездънното небе.
Тази е ръката де в беда теши ни,
де ни защитава и ни благославя.


Рецензии