Хатина маленька

Хатина маленька

Будівництва під тиском громади
-- Здобути бажають усі,
Собі будування, особистої хати.

І хоч не палати...
Тільки достатно --
Із дві-три кімнати.
Своя лиш!..

Маленька й тихенька.
Під кришею волі,
Споміж стін свободи.

Щоби підняти вдалося
Високих мрій почуття
-- аж до кінця життя
мойого 'водоноса'...

Пити воду з крану --
це може бути отрута.
Хоч і нормальна і є,
для державних потреб
-- Мені ж, ні!
Я селянин!..
Родився в селі. Там є
-- уся доля моя.
Туди ж повернутися,
часами, і є мрія моя!

Будівництва під тиском громади
-- Здобути бажають усі,
Собі будування, особистої хати.


Рецензии