Блискавицi серця xxxiii, нiрванообiлена

1.

рані свіжа біблія
солов’я
літанія
у нірвані
білій я
рани рідні
здавнюю

рани ці
розплющення
у бутонах
прикрості
всі гріхи
відпущені
скоро
сонце
виросте

відцвіте
стежиною
сну життя
небачене
небо
опташинене
ще
ніщо не врачено

і
малям
дивується
у старці
похлипує
випиває вулицю
чай тамвайний
з липою

запускає білкою
справ рипуче колесо
проявляє плівкою
все
що поза голосом

2.

із мене
безтілого
щастя
світлом вигорніть
у нірвані
білій я
кров моя
на вигоні

кров моя
не мічена
не суха
охрещена
в ній години
лічені
на любов
приречені

у пригоді
вістонька
Бог цвіте на гілоньках
рані теплі устонька
оживили тілонько

3.

обережно
лілія
не торкай
фарбуюся
у нірвані
білій я
ув утробі
скулюся

підгинаю
крилонька
притуляю
ніженьки
грійся
Божа Силонько
заколишу
ніжненько

4.

фобії і філіії
у душі-чистилищі
у нірвані
білій я
і блакиті
пригорща

вітром
розсипається
тінями
шмагована
а коли намається
падає пластом вона

мов на лапки
бджілоньки
що любов
овеснюють
на мої
прожилоньки
богоперевезення

5.

хмар
хитка флотилія
вище них
невибране
у нірвані
білій я
розпускаюсь
фібрами

відчуваю
людяність
набираю
відстані
де
ще не заплутаний
і за крок
до істини

6.

спить
в мені
бастилія
сповідання
страчених
у нірвані
білій я
зберігаю
бачене

розбавляю
відчай і
стук
по цвяху
молотом
щосекунди
рідшає
затихає
золотом

колами
незнаними
крутиться
минувшина
затяглася
ранами
ширмами
і душами

7.

знаю
є ідилія
за порогом знаного
у нірвані
білій я
оживаю
наново

де
у Бога
слізонька
для веселки
люлечка
кров
не п’є берізоньки
одичіла
вуличка

море
не приластиться
море
сну квітчастого
бо думки
мов ласиці
по нірвані
шастають

24 Квітня, 2013


Рецензии
Просте запитаннячко: з якої частини України такий діалект?
--------------
Добре у нірвані, аж собі захотілося:
"де
у Бога
слізонька
для веселки
люлечка
кров
не п’є берізоньки
одичіла
вуличка"

Елена Каминская7   25.04.2013 22:48     Заявить о нарушении
Нірвана - це сила. Любите слухати групу Нірвана?
Дякую!!!
ПСи.
Я з Нью-Джерщини, з міста сільського типу Кліфтонівка :)
Жартую, я родом зі Львова, але проживаю в Штатах... вже давним-давно як виїхав - ще Союз до кінця не догнив.
А ви, Оленко звідкіля і де?

Юрий Лазирко   25.04.2013 23:07   Заявить о нарушении
Якщо я в пісні чи композиції не розумію слова, то насолоджуюся гарною мелодією, із задоволенням танцюю)! Жила і живу в місті Ковель, думаю, він вам знаомий!

Елена Каминская7   25.04.2013 23:52   Заявить о нарушении
Ну звичайно, що знайоме. Але нажаль ніколи не був у ваших краях. Добре, що є інтернет - то можу сказати, що віртуально знайомий з Вашим містом.
Однозначно,
ЛЮ :)

Юрий Лазирко   26.04.2013 00:05   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.