Свет и тень

Гра кольорів, відтінків, днів
Забутих та майбутніх.
Вічна боротьба,
Де переможець не важливий.
І очі, що виявлять хто виграв,
Чи засіяють чи то померкнуть.
Світло і тінь - щодня,
У кожному русі, на кожному кроці.
Вранці світло,
ввечері за розкладом тінь.
У житті так само,
Хоча й багато кольорів
Та їх відкриває світло,
а поглинає тінь.
Одне без другого, не можливо
Та мабуть і не так важливо.
Бо живуть вони, у іншому завжди
Світло народжує тінь, дає її життю здоровий глузд.
Тінь же надає творцю знайомий смак і сенс,
Чого б коштувало світло,
Якби не поглинала його тінь.
Чи чекав би хто тепла,
Коли не сніжила би зима.
Чи кохав би хто так сильно,
Так бездумно та шалено
Без забоїв та порізів на душі
Світло та тінь,
Вічна боротьба
Де переможець не важливий,
Бо одне без іншого зовсім не можливо.
ось, що тільки головне
Не лишай надію.
Не погана тінь, і прекрасне світло,
Якщо вони разом.


Рецензии